Budyń proteinowy o smaku czekoladowym
czas przygotowania: 90 min.
Szybka i smaczna przekąska lub słodka nagroda pełna składników odżywczych. Lekki, bezcukrowy, bezmleczny i bezglutenowy budyń proteinowy o smaku czekolady, który można przygotować w kilka minut. Smakuje wszystkim (w tym weganom)!
Autor: Lenka Nývltová
Drukuj
Składniki
- 1 banan
- 60 g nasion konopi
- 55 g nasion chia
- 2 łyżki kremu migdałowego
- 375 ml mleka migdałowego
Przygotowanie
- Umieść wszystkie składniki w wysokim naczyniu i dobrze zmiksuj za pomocą blendera.
- Przelej do szklanek i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
- Udekoruj i podawaj.
Nie zapomnij oznaczyć swoich kreacji w mediach społecznościowych – @przepisygoodiestorepolska. Smacznego!