Wegański ser z nerkowców

Kristýna Durasová

Składniki

  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1 łyżka drożdży
  • 1/3 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • sok z połowy cytryny
  • 150 ml wody
  • sproszkowany agar
  • szczypta soli
  • zioła, pieprz, chilli – według własnych upodobań

Przepis na prosty, smaczny i bogaty w składniki odżywcze ser z nerkowców zachwyci wszystkich wegan i tych, którzy muszą unikać laktozy, ale chcą rozkoszować się pysznym smakiem sera. Wypróbuj podstawowy przepis i dopraw go zgodnie z własnymi preferencjami. Dodając do sera szczyptę przypraw i ziół, nadasz mu cudowny smak.

Obsaženo v receptu
kesu 500 g Orzechy nerkowca natural 500 g
w magazynie
43,99 zł
bio sirup agave Syrop z agawy BIO 350 g
w magazynie
22,99 zł
lahudkove drozdi bio Płatki drożdżowe (nieaktywne z witaminą B 12) BIO 120 g
w magazynie
31,99 zł