Dla wegan
Budyń proteinowy o smaku czekoladowym
Szybka i smaczna przekąska lub słodka nagroda pełna składników odżywczych. Lekki, bezcukrowy, bezmleczny i bezglutenowy budyń proteinowy o smaku czekolady, który można przygotować w kilka minut. Smakuje wszystkim (w tym weganom)!
Ciasteczka bananowo-czekoladowe
Przygotuj szybkie, łatwe, ale przede wszystkim zniewalająco pyszne ciasteczka bananowo-czekoladowe! Są gotowe w kilka minut, bez dodatku cukru, a dzięki wegańskim i bezglutenowym składnikom może się nimi cieszyć absolutnie każdy. Co więcej, możesz samodzielnie zmienić ich smak w zależności od tego, który krem orzechowy wybierzesz – są pyszne zarówno z naszym kremem z orzeszków ziemnych, nerkowców, jak i migdałów.
Wegański ser z nerkowców
Przepis na prosty, smaczny i bogaty w składniki odżywcze ser z nerkowców zachwyci wszystkich wegan i tych, którzy muszą unikać laktozy, ale chcą rozkoszować się pysznym smakiem sera. Wypróbuj podstawowy przepis i dopraw go zgodnie z własnymi preferencjami. Dodając do sera szczyptę przypraw i ziół, nadasz mu cudowny smak.
Zdrowsze batoniki bounty
Spora porcja kokosa w połączeniu z wysokiej jakości ciemną czekoladą świetnie do siebie pasują. Dzięki temu prostemu i wyjątkowo łatwemu przepisowi możesz przygotować pyszną, zdrowszą wersję batoników bounty. Ciesz się prawdziwym smakołykiem bez cukru, mleka i mąki! Idealny deser dla wegan lub osób na diecie paleo i niskowęglowodanowej.
Czekolada SNICKERS
Spróbowaliśmy przygotować tę popularną czekoladę SNICKERS i jest naprawdę wspaniała! Smakuje po prostu bosko, a na dodatek potrzebujesz tylko 4 składników! Czekolada jest wykonana z wysokiej jakości surowców, takich jak nasze daktyle, które są pełne wysokiej jakości węglowodanów, błonnika i składników odżywczych lub nasz krem orzechowy, który jest bogaty w białko roślinne i zdrowe tłuszcze. Co więcej, przygotowanie czekolady nie zajmie Ci dużo czasu.
Lody bananowe snickers
Zbliża się lato, zatem ten przepis na pyszne paleo wegańskie lody na patyku z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Składają się tylko z 5 składników, a ponieważ nie zawierają żadnego dodatkowego cukru, można je podawać również dzieciom. Są szybkie w przygotowaniu – najtrudniejsze będzie czekanie, aż odpowiednio zastygną w zamrażarce.
Kruszonka z rabarbarem i jabłkami
Ten przepis wyróżnia się smakiem, soczystością i łatwością w przygotowaniu. Kruszonka nadaje się na śniadanie, ale także jako popołudniowy deser. Tradycyjnie podaje się ją z pełnotłustym jogurtem greckim lub kwaśną śmietaną. Jeśli nie masz pod ręką rabarbaru, możesz użyć jabłek lub gruszek!