Białko roślinne z kiełkującego fermentowanego grochu BIO VEGAN - Bez smaku / Naturalne - Organic Sprouted Fermented Pea Protein - 1000 g

Białko roślinne z kiełkującego fermentowanego grochu BIO VEGAN - Bez smaku / Naturalne - Organic Sprouted Fermented Pea Protein - 1000 g
Organiczne białko z grochu (BIO) stanowi wysokiej jakości roślinne źródło białka zawierające wszystkie niezbędne aminokwasy. Dzięki kiełkowaniu i fermentacji białko grochu odznacza się znacznie lepszą strawnością i bardziej wartościowym profilem odżywczym z wyższą 80% zawartością białka, w tym aminokwasów BCAA. Jedna porcja zawiera do 28 gramów białka. Białko z grochu jest idealne dla wegetarian i wegan w celu uzupełnienia białka. Jest bardzo łatwe do wymieszania i rozpuszczenia, a jego neutralny naturalny smak sprawia, że idealnie sprawdza się w przygotowaniu różnych potraw.
Wymiana produktu
Cechy
- Jakość BIO
- 28 gramów białka w jednej porcji
- fermentacja grochu znacząco poprawia strawność
- bardzo dobra rozpuszczalność
- bez sztucznych dodatków
- bez konserwantów
- bez GMO
- wegańskie
Składniki
Sfermentowany wykiełkowany groch w proszku BIO (ioPea™)
Wartości odżywcze (100 g):
Wartość energetyczna: 1 740 kJ / 416 kcal
Białko: 81,7 g
Węglowodany: 4,4 g
- w tym cukry 1,7 g
Tłuszcze: 9,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,4 g
- w tym trans-nienasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 2,6 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 5,0 g
Sól: 3,0 g
Błonnik: 3,9 g
Sód: 1 390 mg
Fosfor: 969 mg
Magnez: 68 mg
Zawartość aminokwasów (g/100 g białka)
Aminokwasy egzogenne
Izoleucyna: 3,79
Leucyna: 6,55
Lizyna: 5,75
Metionina: 0,76
Fenyloalanina: 4,23
Treonina: 2,71
Tryptofan: 0,68
Walina: 4,00
Aminokwasy względnie egzogenne
Arginina: 6,44
Cystyna: 0,60
Kwas glutaminowy: 12,84
Histydyna: 1,86
Prolina: 3,31
Tyrozyna: 2,59
Aminokwasy endogenne
Alanina: 3,03
Kwas D-asparaginowy: 8,72
Glicyna: 3,00
Seryna: 3,88
BCAA: 14.34%
Sposób użycia
Dawkowanie: Wymieszaj 1 i 3/4 miarki (35 g) białka w 150-200 ml wody lub mleka roślinnego i wypij. Można stosować w dowolnym momencie dnia.
Białko można dodawać do owsianki, smoothie, potraw lub napojów. Nadaje się również do pieczenia i gotowania.
Białko z kiełkującego brązowego ryżu jest wolne od dodatków i posiada naturalny smak.
Ostrzeżenia
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Produkt nie zastępuje zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Zawiera alergeny.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze do 25°C.
Szczegóły
Sprzedawca: GOODIE s.r.o.

Dlaczego ważne jest monitorowanie spożycia białka? Jak określić jego optymalną ilość w diecie?
Białko to ważny makroskładnik odżywczy i kluczowy budulec dla większości organizmów. Często jednak ilość białka w diecie nie jest wystarczająca, a organizm może przez to cierpieć, nawet jeśli nie jest to widoczne na pierwszy rzut oka.
W tym artykule dowiesz się, dlaczego ważne jest monitorowanie spożycia białka i jak określić jego optymalną ilość. Zapraszamy!