Cukier daktylowy BIO 250 g

Cukier daktylowy BIO 250 g
Naturalny słodzik delikatnie przetworzony wyłącznie z suszonych i zmielonych daktyli w jakości BIO, który nada każdej potrawie i napojowi lekko słodki i przyjemny smak daktyli. Dzięki zawartości składników odżywczych i błonnika stanowi lepszą alternatywę dla niezdrowego białego cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry, które służą jako źródło energii.
Naturalny słodzik delikatnie przetworzony wyłącznie z suszonych i zmielonych daktyli w jakości BIO, który nada każdej potrawie i napojowi lekko słodki i przyjemny smak daktyli. Dzięki zawartości składników odżywczych i błonnika stanowi lepszą alternatywę dla niezdrowego białego cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry, które służą jako źródło energii.
Zalety
- źródło witamin i minerałów
- zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry
- delikatnie słodki smak i zapach daktyli
Zastosowanie
Cukier daktylowy nadaje się do słodzenia owsianek, jogurtów, do doprawiania sosów, smoothies czy do pieczenia.
Skład
100% daktyle w jakości BIO
Wartości odżywcze na 100 g:
Jakość | BIO |
---|---|
Zawartość glutenu | Bez glutenu |
Paleo | Paleo |
Pochodzenie | Wegańskie |